Начало | За нас | Мастер Чоа Кок Суи | Енергийно лечение с Прана | Семинари | Дафи Зарева І Медитации | Контакти | е-издания |

"Чудесата на лечението с Прана"
на

Мастер Чоа Кок Суи
в е-вариант
beginingЕнергийната обвивка на тялото се нарича аура.
Тя се състои от различни части.

В непосредствена близост до тялото е етерната обвивка. Тя отговаря за физическото здраве на човека. Над нея се намира аурата на емоциите. Там се зараждат нашите чувства, те имат пряко влияние върху етерното тяло. Следващото ниво е менталната аура. В нея създаваме мислите си, тя е отговорна за възприемчивостта и логическото мислене. По същество мислите са емоционално неутрални. Когато една мисъл се свърже с вибрация от емоционалното тяло, се създават мощни енергийни образувания: Мисъл-Форми. Понякога те се запазват за цял живот.
Обмяната на енергия между организма на човека
и околната среда се извършва главно през чакрите. .

Те са енергийните центрове - много важна част от биоплазменото тяло. Както видимото тяло има органи и системи, така и биоплазменото тяло има главни, второстепенни и малки енергийни центрове.
Чакрите са въртящи се енергийни центрове с големина 8 - 12 см. диаметър. Те контролират и енергизират второстепенните  чакри както и органите на физическото тяло.
Главните чакри приличат на енергийни резервоари. Когато не функционират правилно органите в тялото заболяват, защото нямат достатъчно жизнена енергия.
Второстепенните чакри имат големина около 5 см., докато малките чакри са с големина до 2,5 см.Те контролират по-малко важните органи в тялото. Разположени в органите, които управляват, като съответно излизат извън тях.
Главните чакри са 11 на брой. Това са:
Коронна, Челна, Аджна, Гърлена, предна и задна Сърдечна, преден и заден Слънчев Сплит, Далачна, Менг - Мейн, Пъпна, Полова и Коренна чакри.
crown  Коронна Чакра - на върха на главата.
 Контролира епифизата, мозъка и цялото тяло. Едно от основните места, за постъпване на Прана. Енергизирането на коронната чакра енергизира цялото тяло. Затова някои изцелители енергизират короната, дори и ако заболяването е на друго място в тялото.
forehead
  Челна чакра- центъра на челото.
  Контролира и енергизира епифизата, и нервната система. Неправилната функция на челната чакра може да се изразява като загуба на паметта, парализа, епилепсия. Енергизирането има същия ефект както при коронната чакра - енергизира цялото тяло, препълва го с Прана. Излъчва чиста виолетова светлина.
ajna
 Аджна Чакра - между веждите.
Контролира и енергизира хипофизата и до известна степен енергизира мозъка. Нарича се още и Мастер чакра, защото контролира останалите големи чакри, като стимулира обновлението и  виталитета на вътрешните органи. Влияе на очите и носа. Енергизирането на тази чакра влияе на нивото на енергия в цялото тяло.
throat  Гърлена чакра - в центъра на гърлото.
Контролира и енергизира гърлото, щитовидната жлеза, паращитовидната жлеза и лимфната система.Тази чакра излъчва синя светлина. Когато е чиста, тогава чувстваме вътрешен непроменяем мир, чувстваме се силни без оглед на обсоятелствата. Приема енергия от долните чакри и я преработва в творческа сила.
solar  Сърдечна Чакра - в центъра на гръдния кош.
Енергизира и контролира сърцето, тимуса, циркулацията на телесните течности. Неправилната функция на тази чакра се проявява като болест на съцето и лимфните пътища. Тогава сърдечната чакра е поела замърсена енергия от слънчевия сплит, с който е тясно свързана. Тя захранва с енергия слънчевия сплит.
spleen  Чакра на Слънчевия Сплит - върху слънчевия сплит или точно под гръдната кост.
Когато говорим за Слънчев сплит имаме впредвид и предната и задната чакра. Те контролират и енергизират диафрагмата, панкреаса, черния дроб, стомаха, дванадесетопръстника, в голяма степен тънките, дебелото и сляпото черво,
meng
 Менг мейн чакра - върху гръбнака на височината на пъпа.
Играе ролята на "енергийна помпа" и  е отговорна за протичане нагоре на праничната енергия. Контролира кръвното налягъне. Неправилната функция на тази чакра се проявява като бъбречни заболявания, понижена жизненост, високо кръвно налягъне и проблеми с гърба.
navel  Пъпна Чакра - върху пъпа.
Тя е отговорна за тънките, дебелото и сляпото черво.Влияе на общото състояние на човека.Неправилната функция  води до запек, възпаление на дебелото черво, намален виталитет, и други заболявания на червата. Пъпната чакра произвежда особен биосинтетична Прана, която се различава от обикновената.
sex  Полова Чакра - върху мястото на репродуктивни органи.
Контролира и енергизира пикочополовата система. Неправилната функция на тази чакра се изразява като болести на репродуктивната система. Силно влияние върху тази чакра оказват аджната гърлената и коренната чакра. Ако някоя от тези чакри не функционира добре това може да доведе до неправилната и функция.
basic  Коренна Чакра - на последния прешлен на гръбначния стълб.
Тя контролира енергизира и укрепва цялото физическо тяло, конкретно е отговорна за опорно двигателния апарат, кръвообразуването, надбъбречните жлези телесните течности  и вътрешните органи. Влияе на телесната температура, общият виталитет и растежа при бебетата и децата

.Copyright: 2009Pranichealing Bulgaria
.
om
The Inner Sciences

logo
Дафне Арт Център

архатик йога
Свободна
Медитация за Мир
и безплатно Пранолечение,

всеки първи вторник на месеца, от 20.00ч.


Архатик Медитации всеки вторник на месеца от 20.00 ч.

Открийте неи във Фейсбук

facebook