prana
                                                        Тази книга достига до Вас с любезното разрешение на Автора  
към съдържанието                                                                                                                  към сайта


РАЗКАЗИ НА ПАЦИЕНТИ
БАН
Америка (САЩ)
1.Тромбоцитоза
2.Редки изпражнения /Незадържане
  на пикочния мехур

3.Нараняване на крака при катастрофа
 
Аржентина
4.Сколиози

Австрия
5.Схващане на врата

Бразилия
6.Импетиго
7.Травма след ритане от кон
8.Инфекция на пикочопроводите;
  Алергия към лекарства

Венецуела
9.Мигрена
10.Носови алергии
11.Хроничен синузит


 Германия
12.Дискова херния
13.Кисти на яйчниците/безплодие;
   Инфекция на пикочния мехур и уретера
14.Множествена склероза

Индия
15.Камъни в бъбреците
16.Хронични аборти
17.Катаракт
18.Следоперационни усложнения (мозъчни)
19.Възпаление на шийните прешлени
20.Язвен колит;
   Кокоша слепота и загуба на слуха
21.Хронично повръщане

Индонезия
22.Периодична загуба на зрението
23.Лечение преди и след липосукция;
   Невралгия след херпес
24.Анална фистула
25.Счупване на лакътната кост с изместване
26.Остра бъбречна недостатъчност


Ирландия
27.Буца отстрани на коляното
28.Пневмония/силни болки в гърба

Италия
29.Рак на гърдата

Канада
30.Ляво коляно/пищял нараняване;
  Тунелен синдром на китката; Хемороиди

31.Херпес Зостер и псориазис
32.Херпес Зостер и болки в дясното бедро  
  след падане


Малайзия
33.Артритни болки в ставите

Мексико
34.Мозъчен тумор
35.Пневмония;
   Болки в гърба;
   Стрес и нервно напрежение

Нидерландия
36.Артрит/Мигрена

Сингапур
37.Кървене от носа;
  Алергични реакции;
  Леки порязвания и охлузвания

Швейцария
38.Кожни обриви
39.Болки в гърлото и прегракване

Уругвай
40.Паркинсонова болест
41.Болки в гърба

Филипини
42.Емфизема
43.Болки в коремната област
44.Еднодневна рана
45.Заболяване на пикочно-половата система
46.Заболяване на бъбреците
47.Изгаряне
48.Възпаление на челюстта
49.Артрит


Финландия
50. Невралгия

bord                                                                                          bord

Име:        Дайан М. Смит   Възраст:45
Адрес:      11009 W. Church St., Franklin, WI, 53132, USA
Професия:   Администратор на половин работен ден.
Заболяване: Тромбоцитоза.
Лечител:    Стефан Ко

    През юли 1996 ми беше открито рядко заболяване на кръвта наречено тромбоцитоза. То има много странични ефекти, най-опасен от които беше прекалено високия брой на тромбоцитите, над един милион, който можеше да причини сърдечен пристъп или удар. Някои от другите странични ефекти, които имах бяха силно изтощение, сърцебиене, недостиг на въздух, подпухване и отичане на глезените.
Бях подложена на експериментално лечение за намаляване на броя на тромбоцитите. Прекарах три дни в болницата, подлагайки се на тестове за определяне на причините на болестта, включително и тест за левкемия чрез вземане на костен мозък. Не беше открита причина за заболяването ми.
    След шест месеца прекарани с различни онколози, броят на тромбоцитите ми се увеличаваше и понижаваше и аз се чувствувах ужасно. Прочетох статиите на Стефан Ко в едно списание за жени. Той разказваше за лекуването на една млада жена, която ослепяла, с почти същото заболяване на кръвта, което имах и аз. Обадих му се в службата в Калифорния и разбрах, че ще бъде в Сейнт Луис на 8 и 9 февруари 1997 г. за курс по лечение с прана. Имах силното чувство, че трябва да отида, въпреки че никога не бях чувала за лечение с прана и нямах никаква представа какво да очаквам.
    Преди да се разболея моят живот беше изпълнен с болка и гняв. В неделя, 9 февруари, животът ми се промени завинаги. Спомням си толкова ясно и толкова силно, като че беше вчера. Лечението отне около един час. Почувствах огромна сила, едно дърпане навлизащо в тялото ми. Стефан взе ръцете ми и продължаваше да ми казва да се отпусна. Накрая, почувствах огромна бяла светлина да преминава през цялото ми тяло, едно просветление, толкова силно, сякаш бих могла да се понеса към тавана. Беше невероятно. Незабавно почувствах едно състояние на прекрасен живот и мир, благодарност, благословеност и пълна радост.
    Закъснях с тръгването си към летището и почти изпусках полета си за връщане в Милуоки. Буквално трябваше да пробягам през летището на Сейнт Луис, за да хвана самолета си. Когато накрая седнах, сълзите ми започнаха да се стичат. Осъзнах, че умората ме е напуснала и се чувствах невероятно добре. Това чувство с всеки изминат ден се засилваше и всички симптоми на моето заболяване изчезнаха. При първото посещение при онколога ми, броят на тромбоцитите се беше запазил. На следващото посещение намаля съвсем малко и на последното ми посещение беше в рамките на нормалното. Намалих също и лекарствата си наполовина от началната доза. Докторът ми беше силно учуден. В допълнение, току що бях на редовното си шестмесечно посещение при зъболекаря ми и той също беше учуден, тъй като болния ми венец също беше напълно излекуван. След това прочетох книгата за лечение с прана, използвах всички молитви в нея и медитирах със записа на медитацията върху сърцата близнаци всеки ден. Сега осъзнавам, че заболяването на кръвта ми е било духовно заболяване, предизвикано от моя гняв, яд и негативизъм.
    Никога в моя живот не съм се чувствала по-добре физически и емоционално. Продължавам да израствам физически, умствено и духовно. Посетих повторно семинара по пранично лечение и благодарих на Стефан Ко за подаръка, който ми направи - един нов живот изпълнен с любов, радост, мир и благополучие. Разбрах, че тъй като ми е даден този благословен дар, сега аз трябва да го върна с любов. Той бе в състояние да ме освободи от болката и да започне процеса на лечение в тялото ми. Аз трябва също да благодаря и на моя Бог и Спасител затова, че без Него нито една от тези благословии не би била възможна.
*Тромбоцитоза - над нормално увеличаване на броя на тромбоцитите.
(Подписано) Дайан Смит
3 май 1997
bord

Име:        Джими О’Донел  Възраст: 4
Адрес:      САЩ
Заболяване: Редки изпражнения, незадържане на пикочния мехур
Лечител:    Стефан Ко и Натали Шиилдс

    Моят син е на четири години и четири месеца. През целият му живот е бил в пелени и е имал много редки изпражнения. Трудно можех дори да изхвърля изпражненията му от пелената в тоалетната, тъй като бяха много редки. Когато навърши четири през февруари тази година, почувствах, че трябва да се справя с това, тъй като нито една детска градина не би го взела в пелени и вероятно с някакво заболяване на храносмилателната система. Заведох го на мускулен тест от природолечител и лечението с прана беше отговорът за решаване на проблема. (Мускулния тест включва негласно допитване до тялото на пациента от какво се нуждае, за да се излекува.)
    След като преминах въвеждащия курс за лечение  прана, около началото на април по време на първата лекция, Натали работи върху него един час и първите му изпражнения след това бяха значително по-твърди. След 4 години кремоподобни изпражнения това беше чудо! През онази седмица тя му направи също и лечение от разстояние. Неговите изпражнения вече не ставаха съвсем редки, освен ако храната му този ден не е много здравословна, въпреки че, те често бяха смесени, меки отвън и твърди отвътре. В началото на юни Натали работи с него веднъж лично и веднъж от разстояние, съсредоточавайки се все още върху качеството на изпражненията му. В средата на юни аз й казах, че изпражненията му са достатъчно твърди и, че той би трябвало да е в състояние да ни каже, че трябва да отиде до тоалетната.
    Чувствах, че той има нужда и от пранична психотерапия. Имаше две неща, които не бяха наред: Първо той отказваше да облича мъжко бельо и второ той никога не искаше да ходи до тоалетната нито по малка, нито по голяма нужда. Когато го питахме дали е голямо момче или бебе, той обикновено отговаряше “бебе”. Една голяма част от него не искаше да порасне.
    Натали го лекува два пъти през онази седмица. Два дни след последния сеанс поиска да облече панталонки и никога повече не облече пелени. Все пак, ако го помолихме да отиде по малка нужда в тоалетната, той неохотно го правеше, но отказваше да ходи там по голяма нужда. Също ако забравяхме да го подканим да отиде по малка нужда и той започнеше да пикае на пода, не можеше да се спре и изпразваше пикочния си мехур на мястото където стоеше.
    Десет дни след последния сеанс на Натали с Джими, Стефан Ко му приложи лечение с прана. По-късно същия ден, Джими започна да уринира 2 пъти на ден в панталоните си, но се спираше и искаше да го сложа на тоалетната за да свърши. На следващия ден не се напика в леглото както обикновено. На обяд, той изтича при дъщеря ми и каза “ако - ако”. Мислейки, че се е изходил в панталоните, както обикновено, тя казала: “О, не!”. Джими разтърсил ръката й и тя разбрала, че той иска да използва тоалетната по голяма нужда. Това беше първото му ходене по голяма нужда в тоалетната и той самият го беше поискал. Двойна победа!
    Изключително съм благодарна на Стефан Ко и Натали за този подарък.

(Подписано): Кати О’Донел (Майка)
29 юни 1997 г.
bord

Име:        Синтия Гереро де Леон Възраст: 46
Адрес:      306 Dunkerhook Road, Paramus, NJ 07652 USA
Професия:   Пианист/Финансов директор
Заболяване: Нараняване на крака при злополука
Лечител:    ГM,Леkaр

На 14. 01. 1997 г., докато стоях на автобусната спирка, бях ударена от кола, която беше ударена от друга кола. Нараняванията ми, включваха множество разкъсвания, подкожни отоци по десния крак и стъпало и счупена фибула*.
    Преминах през патерици, бастун и куцане в рамките на 5 месеца. Постепено си възвърнах способността да правя основни физически упражнения с крака си, освен пълно свиване на коляното и клякане.
    На 15. 06. Г.M. направи специално лечение с прана на десния ми крак и стъпалото. Веднага след това, бях в състояние да свивам коляното си напълно. Сега мога да използвам крака си съвсем нормално.
    * Фибула - една от двете кости на крака
(Подписано) Синтия Гереро де Леон
1 Август 1997 г.
bord

Име:        Дара Соня Филипоф
Адрес:      Avenida Rivadavia 6387 5 A1, Capital Federal, Buenos Aires ARGENTINA
Професия:   Иглотерапевт и лечител с прана
Заболяване: Сколиозис*

    Карина Гонзалес, 22 годишна студентка, имаше сколиоза. От 12 години тя изпитвала толкова силна болка, че й било трудно да спи. Семейството й я подложило при различни алтернативни терапии, но единственото възможно лечение било имплантирането на метална шина в гръбначния й стълб за да го изправи.
    Когато дойде да се консултира с мен, никой не можеше да докосне гърба й, тъй като той беше силно чувствителен и болезнен. Аз й приложих лечение с прана и болката намаля с 80% след 12 сеанса, тя можеше да спи и да ходи в гимнастическата зала. Подобрението е огромно и тя се подлага редовно на лечение с прана.
                       
    *При това заболяване гръбнакът вместо прав е с S образна форма. Поради това прешлените притискат гръбначните нерви, причиняват болка и ограничават движението.

(Подписано) Дара Соня Филипоф

18 юли 1997 г.
bord

Име:        Франц Данингер
Адрес:      Lebensquelle Universel, Energie Gesundheitszentrum, A - 5164 Seeham
            6 2, AUSTRIA

Професия:   Лечител с прана
Заболяване: Схващане на врата

    Петра Волфталер, 12-годишна ученичка, не можеше да движи главата си от половин година, тъй като нерва в областта на врата й е прищипан. Само след 30 минутно лечение с прана проблемът изчезна напълно и пациентката вече можеше да движи главата си, така сякаш никога не е имала подобно заболяване.
(Подписано) Франц Данингер
3 юни 1997 г.
bord

Име:        Камила де Гуева Безера дос Сантос Възраст:3
Адрес:      Av. Oswaldo Cruz, Apt. 1. 401, Flamengo, Rio de Janeiro RJ, BRAZIL
Заболяване: Импетиго
Лечител:    Араци Аг. Монтейро

    През януари 1996 г., дъщеря ми Камила, която по това време беше на 2 и половина години, имаше кожно заболяване, определено като импетиго. Цялото й тяло беше покрито с обрив, който според педиатъра беше толкова болезнен, колкото изгаряне втора степен. Камила стана много неспокойно и агресивно дете.
    За около месец аз опитах хомеопатично и алопатично лечение, но нито едно от тях не реши проблема. Реших да опитам лечение с прана. След два сеанса изчистване и енергизиране от Араци, кожният обрив намаля. Прогресивното му намаляването възвърна отново нормалното поведение на Камила.
    *Импетиго - остро, заразно, кожно заболяване. Характеризира се с малки мехурчета с гной, които се пукат и образуват области с жълтеникава коричка.

(Подписано) Патриция де Гуева Береза дос Сантос/Майка/
(Подписано) Араци Аг. Монтейро
22 май 1997 год.
bord

Име:        Педро Балдрати Възраст:56
Адрес:      Rua Dr. Eduardo de Souza Aranha, 140 No. 64 Vila Olimpia,
            CEP 04543 - 120 Sao Paulo,BRAZIL

Професия:   Недвижими имоти
Заболяване: Травма след ритане от кон
Лечител:    Лела Джордао

    През 1998 г. ме ритна кон в лицето, наранявайки брадичката и челюстта ми. Венците заедно със зъбите ми бяха откачени.
    Отидох в болница, където брадичката ми отново беше наместена. Бяха използвани стоманени нишки, за да свържат костите. След няколко години тези стоманени нишки започнаха да се окисляват и ръждясват, в резултат получих силно възпаление. Лекарите препоръчаха отстраняване на нишките.
    На 19. Април. г-жа Лела Джордао, лечител с прана, започна да ме лекува. След 45 дни * възпалението изчезна напълно.

    *Този разказ е съпроводен с диагноза от д-р Вийвъл Жоао Созо, зъболекар на Педро Балдрати. Според д-р Созо “След 45 дни новата контролна рентгенова снимка показала вместо нормалното възстановяване, което би трябвало да отнеме около 8-10 месецар удивително местно зарастване на костта. Уведомиха ме, че той е преминал лечение с прана, което според моето техническо разбиране е фантастично.”
(Подписано) Педро Балдрати
23 юли 1997 г.
bord

Име:        Карлос Едуардо де Маио
Адрес:      R.Batataes, 262 - Jardim Paulista CEP 01423 - 010 Sao Paulo, BRAZIL
Професия:   Лечител с прана
Заболяване: Инфекция на пикочните канали.Алергична реакция към лекарства

    През октомври 1996 г. на Кристиане Магалхаес Коста, 32 годишна психоложка била оставена диагноза - инфекция на пикочните канали. Нейният лекар й предписва лекарства, но инфекцията не отминава. Пациентката имала силно главоболие и световъртеж, а също и болки в бъбреците и корема. Тя съобщила на лекаря за реакцията си към лекарствата, и че според нея състоянието й се влошавало. Докторът й казал да спре едно от лекарствата и да продължи да взема другите.
    Състоянието на пациентката се влошило през следващите два дни и тя започнала да повръща, което я правило много слаба. Тя трябвало да отиде два пъти до болницата за назначаване на глюкоза. В къщи не можела нито да яде, нито да стане от леглото. Силната болка оставала.
    Обади ми се нейната майка. Когато отидох в къщата на пациентката в петък вечерта, й приложих лечение с прана за напреднали за около 45 минути. В края на сеанса тя се почувства по-добре и стана от леглото без признаци, че изпитва болка.
    Следващата неделя, й направих нов сеанс по нейна молба. Резултатът от него беше невероятен. Болката и инфекцията изчезнаха и тя се почувства добре. Тя беше напълно излекувана.

(Подписано) Карлос Едуардо де Майо
21 юли 1997 г.
bord

Име:        Елиот Гусе Възраст:71
Адрес:      303 Ross-Durrance Rd., VictoriaV9E 2A3, CANADA
Професия:   Пенсиониран университетски професор
Заболяване: Ляво коляно/пищял нараняване; Тунелен синдром на китката*; Хемороиди
Лечител:    Доротея Викери

    Когато се пенсионирах през 1991 г., очаквах един активен живот в нашата лятна вила. Доставяше ми удоволствие почистването на земята от загиналите дървета, и нарязването, и нацепването на дърва за огрев. Смятах също и да се разхождам по околните хълмове. За нещастие, през октомври 1995, по това време бях на 69, разтегнах сухожилие зад лявото коляно и трябваше да спра с туризма. Противовъзпалителното лекарство предписано от личния ми лекар не ме облекчи, но един месец на лечение с прана от Доротея Викери доведе до отшумяване на симптомите. Аз продължих с туризма без болка през последните 18 месеца.
    Когато получих тунелен синдром на китката на дясната ръка, се боях, че повече няма да мога да цепя дърва за огъня, особено след като личният ми лекар каза, че за това няма лечение. След няколко месеца на лечение с прана от Доротея симптомите изчезнаха. Те се върнаха в лека форма, след напрегнати упражнения, но симптомите изчезнаха напълно след два дни почивка без повторно лечение. Сега почиствам дърветата в нашата обширна собственост и ги нарязвам.
    Лечението на Доротея на периодично появяващите ми се хемороиди през миналата пролет беше направо магическо. След първия сеанс бях на 100% излекуван! Направих още 2 сеанса и от тогава нямам повторно появяване на симптомите. Повече никога не съм имал хемороиди преди.

    *Тунелен синдром на китката - дължи се на притискане на медиалния нерв, съпроводено с болка при свиване на китката, набиране на течност в тъканите на пръстите, опъната, лъскава кожа и атрофия на мускулите на дланта.
(Подписано) Елиът Гус
18 май 1997 г.
bord

Име:        Мария Кристина “Нона” Кастро
Адрес:      Pranic Healing Services Canada207 - 1455 Robson Street, VancouverBC
            V6G 1C1 CANADA

Професия:   Лечител с прана
Заболяване: Херпес зостер* и Псориазис**

    Пациентът, Ернесто Гачалиан от Онтарио, Канада, страдал от вирусно заболяване, наречено херпес зостер. Болестта обхващала лявата страна на тялото му. Неговата простата също била възпалена и поради тази причина му било невъзможно да уринира от три дни. След лечението с прана болките в тялото му изчезнали и уринирането било нормализирано.
    Лечителят открил, че пациентът страда от псориазис от 30 години. Пациентът пробвал предписаните му кремове и хапчета, които оказали някои странични ефекти върху кръвта му, но нито едно от тях не помогнало.
    Псориазисът по ръцете и краката му бил в тежка форма. Като експеримент върху ръцете му било приложено тридневно лечение с прана, а върху краката не. Била му предписана и ежедневна баня със сол и ябълков оцет.
    Кожата на ръцете станала гладка без следа от псориазис. Краката все още били засегнати от кожното заболяване. Ще им бъде приложено лечение с прана. Междувременно пациента премина основния курс на лечение с прана.

    *Херпес зостер - болезнено възпаление на нервните окончания, дължащо се на вирусна инфекция. Образуват се не големи набъбвания по кожата по протежение на засегнатия нерв.
    **Псориазис - хронично кожно заболяване характеризиращо се със зачервяване и люпеща се кожа.
(Подписано) Мария Кристина “Нона” Кастро
2 август 1997 г.
bord

Име:        Хелен Замфир Възраст:57
Адрес:      Copetown, Ontario, CANADA
Професия:   Пенсионер учител, Консултант в продължение на 35 години
Заболяване: 1. Херпес зостер 2. Болка в дясното бедро след падане

        1. Херпес зостер
    Когато отидох да направя лечение с прана на Марие Хулме, 50 годишна секретарка в болница, бях много загрижена. Областта около очите й беше червеникаво лилава и имаше възпаление под клепачите. Знаех, че херпес зостер около очите е много опасен, можеше да причини слепота. Лявата страна на тялото й от лакътя до талията и около пъпа беше разранена и много болезнена. Докато работех върху засегнатите области, пациентката каза, че болката й намалява. Към края на първия сеанс отново я сканирах и случайно погледнах към очите й. Бях поразена! Червеникаво-лилавия цвят под очите й беше изчезнал, също и възпалението. Пациентката бързо отиде до огледалото. Когато се върна, тя с благоговение каза: “Това е невероятно. Възпалението е изчезнало а също и потъмняването.”
    На следващия ден, пациентката забелязала, че възпалените области по тялото й са се променили от червени възпалени ранички в зараснали и светло розови на цвят. След третия сеанс енергийното ниво на пациентката беше възстановено. Тя е много благодарна за успешното лечение с прана.

        2. Болка в дясното бедро след падане
    До преди година, Джоан Финч на 83 години се грижила за 105 годишната си майка до момента, в който паднала по циментовото стълбище и си ударила лошо главата, а също и дясната страна на тялото, особено областта на гърба и бедрото. Препоръчали и наместване на бедрото. Операцията й била насрочена за 8 Август 1997 година.
    Очевидно пациентката не била очарована от възможността да бъде оперирана, така че тя започнала да търси и други възможности. Нейният рефлексолог, който веднъж седмично лекувал кракът й, но не бил в състояние да намали болката, й казал, че може би аз ще съм в състояние да й помогна.
    Когато пристигнах, тя изпитваше силна болка. Накуцваше, затова използваше специално приспособление, за да си помага при ходене. След първия сеанс тя беше изумена, че кракът и бедрото й не я боляха. “Не мога да повярвам, че тази болка изчезна” възкликнала тя.
    След 8 сеанса, пациентката ходеше свободно с лека болка. Тя отказа операцията, защото се чувстваше много по-добре. Сега тя работи в градината, сама пере и глади и се надява да може да измие пода. Прекрасно е да видиш искрите в очите й благодарение на лечението с прана.
(Подписано) Хелен Замфир
7 август 1997 г.
bord

Име:        Кристина Андерсон Възраст:44
Адрес:      Sjollen, 00200 Helsinki, FINLAND
Професия:   Учителка
Заболяване: Невралгия
Лечител:    Тор-Фредрик Карлсон

    Страдах от невралгия, която засягаше лицето, устата и гърлото ми, а имах и спазми около очите. Потърсих лечение с прана. Нямаше голяма промяна по време на първите два сеанса. След прекъсване от 4 седмици последваха още два сеанса. Почувствах значителна промяна около устата. Чувствах я отпусната и въпреки, че имах много тежък период в работата си, енергията ми се повиши значително. Сега се чувствам почти напълно възстановен, със съвсем леко напрежение в областта на гърлото от време на време. Възвърнах си също и радостта от живота.
(Подписано): Кристина Андерсон
Юли 1997 год.
bord

Име:        Елизабет Вейховер
Адрес:      Uhlandstr. 2052349 Duren, GERMANY
Професия:   Пенсионерка
Заболяване: Дискова херния
Лечител:    Бернхард Спат

    Имах дискова херния в долната част на гръбначния стълб, която трябваше да бъде оперирана през 1996 година. След това имах остра болка в продължение на няколко месеца особено в горната част на краката. Без бастун или инвалидна количка не бях в състояние да се движа. Краката ми бяха слаби, а глезените неподвижни. Чувствах също и изгаряща болка в стъпалата. Един доктор ми предписа два пъти седмично инжекции за облекчаване на болката. Без резултат.
    През май 1997 година се подложих на лечение с прана. След четири сеанса болката ми намаля. Това ми позволи да ходя без бастун. Неподвижността на глезените и изгарящата болка почти изчезнаха.
(Подписано): Елизабет Вейховер
Юли 1997 година
bord

Име:         Рафаеле Берглар
Адрес:       Gleuelerstr. 373, 50935 Kouln, GERMANY
Заболявания: 1.Кисти на яйчниците и безплодие 2. Инфекция на пикочния мехур и
             уретера


    Заболяване 1: Кисти на яйчниците и безплодие
    Карин Войт на 26 години има киста на яйчника. Преди да й е било приложено лечение с прана, тя имала удължени менструални цикли без овулация. Диагнозата била: безплодие.
    След лечението с прана тя вече е бременна в третия месец!

    Заболяване 2: Инфекция на пикочния мехур и уретера
    Единадесет годишната ученичка, Аншарлот Берглар, изпитвала остра болка в корема при уриниране. Докторът й казал, че има инфекция на пикочния мехур и уретера.
    На 7 и 8 април 1996 година, й било приложено лечение с прана с техника за напреднали. След 2 дни симптомите изчезнали. Урината й била чиста, както показали изследванията.

(Подписано): Рафаеле Берглар
Юли 1997 година
bord

Име:        Сабине Ma Бфелер Възраст:31
Адрес:      Antwerpener Str. 5, D - 13353 Berlin, GERMANY
Заболяване: Множествена склероза
Лечител:    Ханелоре Кюгел

    Беше ми поставена диагноза множествена склероза. Преди да се подложа на лечение с прана имах нарушение в равновесието, проблеми с ходенето и координацията, частични схващания на краката и стъпалата, силна болка в кръста, схващане на врата, невъзможност за задържане на урината, периодични очни инфекции, лесно уморяване, липса на енергия, потиснатост и агресивност. Тези симптоми ме караха да изпитвам безсилие.
    След лечението с прана енергийното ми ниво стана по-стабилно. Имах повече сили и енергия, можех да мисля по-положително. Болките в кръста ми бяха изчезнали и метаболизмът ми сега е нормален. Въпреки, че проблемите ми с ходенето и равновесието все още съществуват и понякога се проявяват отново, ходя доста по-лесно и равновесието ми е по-добро след всеки сеанс. Чувствам се по-добре от когато и да било.

(Подписано) Сабине Ма Бфелер
22 май 1997 год.
bord

Име:        Нандита Сринат Георг  Възраст:29
Адрес:1     2 Amritavanam, 23 Temple AvenueSrinagar Colony, SaidapetChennai - 
            600 0015 INDIA

Професия:   HRD Executive
Заболяване: Камъни в бъбреците
Лечител:    Клиф Салданха

    Бях си легнала, като всеки друг ден, макар и изтощена, се събудих от необходимостта да отида по малка нужда посред нощ. Изпитвах също и силна болка заедно с неразположението. Това продължи почти един час без прекъсване. При първа възможност съпругът ми ме заведе в болница.
    Докторът определи състоянието ми като камъни в бъбреците, което беше по-късно потвърдено от ехографията, която показа осем камъка с големина 4 до 5 милиметра. Бях подложена на стандартно лечение, но знаейки за лечението с прана се подложих и на него, и като допълнение на разбиване на камъните.
    На първия сеанс  лечението с прана премахна напълно болките и неразположението ми. Тъй като докторът предлагаше операция, две седмици по-късно отидох на скенер. За учудване на всички и за мое облекчение и радост, беше открит само един камък с намалени размери и с безопасно разположение. Резултатът: Никаква операция!
    От тогава не съм изпитвала болки или неразположение. Проблемът ми беше разрешен за две седмици. Много благодарности за навременната намеса на лечението с прана.

(Подписано) Нандита Сринат Георг
Юли 1997 год.
bord

Име:        Гиита Сукумар Възраст:30
Адрес:      No. 9, 1 st. Street, Shakti NagarChoolaimedu, Chennai - 600 094INDIA
Професия:   Домакиня
Заболяване: Хронични аборти
Лечител:    Сушама Салданхан

    Бях женена от 7 години и като всяка брачна двойка, съпругът ми и аз искахме да имаме бебе, но за нещастие, дори и да забременеех правех спонтанен аборт в рамките на около месец и половина.
    Това се случи 4, 5 пъти и най-дългия период през който успях да задържа зародиша беше три месеца, въпреки добрите медицински грижи и помощ. Медицинските заключения бяха различни при всеки доктор и въпреки, че опитвахме всичко, нямаше подобрение. Това внесе безнадеждност в живота ми и много дисхармония в отношенията със съпруга ми.
    Чухме за лечението с прана от наш приятел. След разговора с г-н Сушама Салдахан за възможностите, които лечението с прана би могло да предложи, за първи път видяхме лъч на надежда. Започнахме лечението веднага и след няколко сеанса вече започнах да се чувствам като друг човек. Дълбоко в мен нещо се случваше – нещо, което не мога да опиша с думи.
    След три месеца на лечение с прана, отново забременях. Продължих редовно лечението още три месеца. Бремеността ми продължаваше нормално и всички медицински тестове го доказваха. След 9 месеца бях благословена с красиво момиченце. Животът ми сега има различно измерение, благодарение на Сушама Салдахан и на лечението с прана.

(Подписано) Гиита Сукумар
18 юли 1997 год.
bord

Име:        Према Сринивасан Възраст:37
Адрес:      H - 8/6, IInd Avenue, Indira NagarChennai – 600 020  INDIA
Професия:   Домакиня/Шивачка
Заболяване: Катаракт (перде)
Лечител:    Радхика Реди

    Беше към края на октомври 1995 година, когато очите започнаха да ми създават неприятности. Медицинското заключение беше катаракт в ранна фаза (около 35%). Докторът ме посъветва да изчакам пълното му узряване и да се подложа на операция.
    Когато чух за лечението с прана, реших междувременно да опитам и отидох в центъра за лечение с прана в Адиар. Започнах лечението на 2 ноември 1995 година и до 8 декември 1995 година ми бяха направени 15 сеанса, след които по препоръка на лечителя, отидох при моя офталмолог за изследване.
    Бях много щастлива да чуя, че очите ми бяха съвсем нормални и че няма за какво да се тревожа. Продължих с лечението с прана още няколко сеанса и след това преминах основния курс за лечение с прана.
    Преминах също и курсовете за Напреднали и Психотерапия и сега съм професионален лечител към същия център.
    Какъв огромен принос към доброто здраве е тази наука и изкуство!

(Подписано) Према Сринивасан
18 юли 1997 год.
bord

Име:        Говердан Дас Възраст:46
Адрес:      M/s Bala Tourist Service132 A Kodmbakkam High RoadChennai - 600 034
            INDIA

Професия:   Секретар
Заболяване: Следоперационни усложнения (мозъчни)
Лечител:    Северине Менезис

    Претърпях мозъчна операция за отстраняване на кръвен съсирек получен в резултат на вътрешен кръвоизлив. Имах също и хемиплегия (парализа на едната половина на тялото). Въпреки, че технически операцията беше успешна, се чувствах по-зле след нея. Имах загуба на паметта, неподвижност на крайниците, виене на свят, хроничен запек и ранички в гърлото и устата.
    Това ме правеше напълно зависим от другите. Не бях в състояние да ям твърда храна, което ме правеше слаб и отчаян. Бях сигурен, че краят ми е близо и подготвях себе си и членовете на семейството ми за това, което изглеждаше неизбежното. За мой късмет, бях запознат с лечението с прана, и въпреки, че не знаех какво да очаквам от него, имах намерение да се подложа на този вид лечение, каквото и да ми струваше това.
    Това беше дар от бога. След първия сеанс почувствах огромно отпускане в тялото си и вече се чувствах доста добре. След няколко сеанса, беше истинско чудо, че раничките в гърлото и устата ми бяха почти изчезнали и аз бях в състояние да ям твърда храна. След още няколко сеанса моето дефикиране започна да се подобрява и след няколко дни нямаше и следа от запека.
    Бях напълно излекуван. Лечението с прана ме върна от смъртта и сега, след няколко седмични редовни сеанси съм напълно възстановен и пътувам навсякъде сам. Върнах се напълно към живота. Хиляди благодарности на лечението с прана и на Г-н Северине.

(Подписано) Говердан Дас
19 юли 1997 год.
bord

Име:        Н. Манохаран Възраст:62
Адрес:      12 C, Pocket  A13, Kalkaji ExtensionNew Delhi - 110 019, INDIA
Професия:   Инженер
Заболяване: Възпаление на шийните прешлени
Лечител:    П. Г. Кришнамачари

    Страдах от възпаление на шийните прешлени от няколко години. Опитах със средствата на съвременната медицина, хомеопатия и тибетска медицина. Един ден, докато се разхождах в кварталния парк един познат, Кришнамахари, забелязал моето заболяване. Той предложи да ми направи един сеанс направо в парка. Веднага почувствах облекчение за разлика от болкоуспокояващите, на които им е необходим почти един час, за да облекчат болката.
    Реших да направя още няколко сеанса на лечение с прана. След около осем сеанса болката ми изчезна напълно, почти невероятно според мен.
    Междувременно разбрах, че мога лесно да науча лечението с прана. Реших да го направя с надеждата, че ще мога да помагам на други по начина, по който ми беше помогнато и на мен. Поглеждайки назад откривам, че решението ми на практика промени живота ми към по-добро.
(Подписано) Н. Манохаран
17 юли 1997 год.
bord

Име:         Н. Манохаран Възраст:62
Адрес:       12 C, Pocket  A13, Kalkaji ExtensionNew Delhi – 110 019, INDIA
Професия:    Инженер
Заболявания: 1. Язвен колит* 2. Кокоша слепота и загуба на слуха

        Заболяване 1. Язвен колит
    Анита Кешари, която е около 20 годишна от Type IV, NRC - 48, PUSA Campus, New Delhi, боледувала от кървава диария. Опитала е всички форми на лечение, но всичко било напразно. Накрая била посъветвана, след една седмица да се подложи на операция за отстраняване на по-голяма част от дебелото й черво.
    През това време тя чула за лечението с прана. Обезпокоената й майка завела Анита в клиниката за лечение с прана. След няколко сеанса имало признаци на облекчение. Лекуващият лекар я посъветвал да отложи операцията. След още няколко сеанса състоянието й се нормализирало и докторът потвърдил, че тя била клинически здрава и може да избегне операцията.
    От тогава, Анита е здрава и чувства, че е преодоляла напълно заболяването си. Посещенията в центъра за лечение с прана пробудили в нея желание да премине курсовете за лечение с прана. Днес тя е добър лечител.

    *Язвен колит - хронично възпаление на червата, което се изявява като кървава диария, коремни спазми и анемия. Съпътстващи симптоми могат да бъдат заболявания на костите, кожата и кръвта.

        Заболяване 2: Кокоша слепота и загуба на слуха
    Пареш Авасти, 25 годишен бизнесмен, от E-17, Greater Kailash - II, New Delhi, имал кокоша слепота и намаляване на слуха. Той бил затруднен да се движи сам в слабо осветени места. За да преодолее намалялата си слухова чувствителност той използвал слухов апарат. Консултирал се с лекари, но не получил твърдо уверение за решаване на здравословните си проблеми.
    След като чул за лечението с прана, той посетил центъра за лечение с прана “Шри Ауробиндо”. Когато дойде при мен, той прие предложението ми за непрекъснато лечение в продължение на няколко дни. След три седмици той започна да чувства подобрение в зрението. След почти три месеца той можеше да вижда по-добре и през нощта. Слухът му се подобри и постепено той изостави слуховия апарат.
    Той е благодарен за помощта, получена от лечението с прана и благодари на Учителя Чоа Кок Сюи и своя лечител. Той вече прави първите си стъпки в изучаването на това велико изкуство и наука, така може да помогне и на други да се възползват от него.

(Подписано) Н. Манохаран
17 юли 1997 год.
bord

Име:        Прити Митили
Адрес:      HZ Ring Road ApartmentsPeriyar Pathai VadapalaniMadras – 94 INDIA
Заболяване: Хронично повръщане
Лечител:    T. K. Митили и Падмини Шарма

    Дъщеря ми Прити повръщаше от пет месеца. Тя отслабна много и не беше в състояние да яде никаква храна. По това време аз започнах да й прилагам лечение с прана с помощта на г-жа Падмини Шарма. Правех го редовно и с пълна убеденост. Виждах как постепенно състоянието й се подобрява. Сега тя няма този проблем. Радвам за нея. Благодаря на Бога, че научих за лечението с прана, защото чрез него успях да излекувам детето си.

(Подписано) Т. К. Митили (Майка)
17 юли 1997 год.
bord

Име:        Хандойо Газали Възраст:47
Адрес:      Pinang Suasa 3/UA 31 Pondok IndahJakarta 12310 INDONESIA
Професия:   Ръководител на проект
Заболяване: Периодична загуба на зрението

    Дви A. Сриджанти, на 33 години търсила медицинска помощ за краткотрайните загуби на зрението си. Диагнозата на невролога била изтичания в свръзките на най-тънките кръвоносни съдове водещи към малкия мозък, причиняващи прекъсвания в работата на зрителните нерви. Била й препоръчана операция, но рискът бил голям. Тя не се съгласила на това и предпочела да реши проблема си с помощта на алтернативната медицина, по-точно с лечение с прана.
    Пациентката започнала лечение с прана три пъти седмично през първите три месеца, след това два пъти седмично в продължение на една година. Този подход довел до пълното излекуване на пациентката.
    Притежаваме всички медицински изследвания на пациентката, които са правени преди, по време и след лечението с прана, като доказателство за ефикасността на този алтернативен подход на лечение.
(Подписано) Хандойо Газали
23 юли 1997 год.
bord

Име:         Д-р Индах Юлианто Възраст:45
Адрес:       Jl. Adisuciato 46. Solo, INDONESIA
Професия:    Специалист по кожно-венерически болести
Заболявания: 1. Лечение преди и след липосукция: 2. Невралгия след херпес

        1. Лечение преди и след липосукция
    След липосукция (хирургично отстраняване на мастни натрупвания) при повече от 150 пациента установих, че те страдат от безсъние и изпитват болки в продължение на три дни. Липосукцията отнема около два часа и трябва да бъде извършена от трима лекари.
    След като изучих лечението с прана, през март 1997, го приложих на последните ми 10 пациенти. Преди липосукция изчиствах засегнатите области със светлозелена прана и след това ги енергизирах със светло синя прана. Изсмукването на мастните натрупвания ставаше по-лесно и безболезнено. Самата операция преминава също по-бърза и аз мога да я извърша сам за 45 минути. Дори след операцията мои пациенти ми казват, че не са изпитвали никакви болки.
        2. Невралгия след херпес.
    Пациентът страдаше от херпес зостер през последните три месеца. Той бил подложен на двуседмично болнично лечение в отделението по очни болести в болницата. След това, три месечно амбулаторно лечение при невролог поради непоносима болка в засегнатата област. Постоянно сънувал кошмари и не можел да спи добре. Други доктори му изписали успокоителни и болкоуспокояващи, но болките оставали. В резултат на това той отслабнал с пет килограма.
    Аз приложих общо и местно изчистване на всички главни чакри с електриково виолетово и енергизирах засегнатата област и всички горни чакри със светлозелено и светлосиньо.
    След два дни пациентът, който беше придружаван от сина си по време на предишния сеанс, дойде при мен почти тичайки за втория сеанс. Много радостен, той потропваше щастливо върху масата ми. Хроничният диабетичен неврит (diabeticum neuritis) и артрит в двата му парализирани пръста бяха изчезнали. Високото му кръвно налягане и нивото на пикочната киселина също високи преди това, бяха в норма.
    Приложих същото лечение както първия път, но изпробвах светлозелено и светловиолетово върху двете ръце, черния дроб, панкреаса, сърцето, тилът, гръбначния стълб и на  тимусната жлеза, щитовидната жлеза, хипофизата и епифизата.
    След три сеанса през два дни, кръвното налягане стигна 140/95 и кръвната захар беше 135 mg/100 ml. Болката беше изчезнала и състоянието му се беше нормализирало. Той отново работи като фермер.
    Прана лечението е важно допълнение към практиката ми на дерматолог. Намирам го за много полезно.
(Подписано) Д-р. Индах Юлианто
юли 1997 год.
bord

Име:        Ир Хардойо Възраст:46
Адрес:      Jl Usip Sumoharjo 91 Solo INDONESIA
Професия:   Архитект
Заболяване: Анална фистула

    49-годишен лекар който имаше фистула на ануса дойде при мен за прана лечение. Поради “дупка” в перинеума му, той трябваше да носи санитарна превръзка всеки ден, която да спира миризмата на секретите. Това му причиняваше голямо страдание.
    Преди това, той се беше консултирал с хирург в Сингапур, който му предложил операция. Докторът му съобщил, че няма гаранция за излекуването му, че съществува вероятност болестта да се възобнови. Уплашен, той потърсил алтернативно лечение и открил лечението с прана.
    По време на първия сеанс, аз следвах напътствията на Учителя Чоа от книгата му “Лечение с прана за напреднали”. Със зелена прана изчистих засегнатата област и след това си представих, че зашивам дупката с хирургически конец докато се затвори напълно. След това излъчих жълта прана, следвана от виолетова прана за “антибиотик”.
    След втория сеанс пациентът се почувства напълно излекуван, но лечението продължи с още 10 сеанса. Желаейки да се увери в оздравяването си, той се върнал при хирурга си в Сингапур. Хирургът му издал документ, който потвърждавал, че той е напълно излекуван.


(Подписано) Ир Хардойо
юли 1997 год.
bord

Име:        Д-р Нани Вигати Възраст:43
Адрес:      Jl. Usip Sumoharjo 91, SoloINDONESIA
Професия:   Лекар и лечител с прана
Заболяване: Счупване на лакътната кост с изместване

    Госпожа Хендрати, която е на 57 години, дойде при мен с голям оток на дясната лакътна става причинен от падане. Рентгеновата снимка показа счупване на лакътната кост с изместване, част от нея беше насочена встрани. Според ортопеда, първо трябваше да се лекува отокът, след което да бъде оперирано счупването.
    Пациентката дойде за сеанс в центъра за лечение с прана в Соло. Аз изчистих внимателно и цялостно със светлозелено и светлооранжево. Представих си също счупената кост да се връща в нормалната си позиция и да заздравява. След това я енергизирах със светлозелено и светлосиньо. За заздравяване на счупената кост използвах жълто и светлооранжево, и съчетание от светлооранжево и светлочервено.
    След три сеанса, пациентката беше напълно излекувана, както беше потвърдено от рентгеновата снимка.
(Подписано) Д-р Нани Вигати
юли 1997 год.
bord

Име:        Д-р Петрус Лукманто Възраст:44
Адрес:      Jalan Kyumanis VIII/51, Jakarta TimurJakarta 13130, INDONESIA
Професия:   Практикуващ лекар и лечител с прана
Заболяване: Остра бъбречна недостатъчност

    Пациентът ми, Ир Харианто на 55 години беше с диагноза остра бъбречна недостатъчност със симптоми силно гадене, повръщане, температура и отпадналост. Лабораторните изследвания показваха повишено ниво на пикочната киселина от 280 (нормално е до 50), а креатинина беше 11,2 (нормалната стойност е до 1 - 2).
    Лекувах го три пъти дневно в продължение на 14 дни. Симптомите постепено изчезваха и след 12 дни нивата на пикочната киселина и креатинина бяха нормални. В настоящия момент те все още са нормални.
    В началото, самият аз почти не вярвах в способността си да лекувам пациенти с пранична енергия, тъй като резултатите бяха твърде бързи. Лекувах няколко пациенти с удар или мозъчно съдови увреждания, и те бяха излекувани само след 1 или 2 сеанса.
    Намирам лечението с прана за много полезно за ускоряване на естествения процес на излекуване на тялото. То е мощен лечебен инструмент и резултатите често са като чудо.

(Подписано) Д-р Петрус Лукманто
юли 1997 год.
bord

Име:        Бернадет Хики Възраст:40
Адрес:      33 Pineview Drive,Aylesbury D - 24, IRELAND
Професия:   Майстор на завеси
Заболяване: Буца отстрани на коляното
Лечител:    Бернадет Шеридан

    Отидох при моя лекар през април 1996 година с голяма подутина отстрани на коляното ми. Тази подутина ми причиняваше голямо неудобство. През нощта чувствах като, че ли в нея се движи пясък. Лекарят ми беше много загрижен и веднага ме изпрати за рентгенова снимка.
    При връщането ми в клиниката, той не можа да повярва, че резултатите от тестовете бяха отрицателни и буцата беше изчезнала. Той ми каза, че се е страхувал да не би буцата да е раково образувание. Казах му, че след като бях при него за последен път и преди да си направя рентгеновата снимка, ходих при Бернадет Шеридан за лечение с прана. Той ми каза да продължа да ходя при нея, тъй като каквото и да е правила тя то е било правилно. Той не можеше да повярва какво беше постигнала тя. До днес аз нямам никакви проблеми и коляното ми е нормално.
(Подписано) Бернадет Хики
21 май 1997 год.
bord

Име:        Кристине Уолш Възраст: 48
Адрес:      Breaffy, Castlebar, Co. Mayo IRELAND
Професия:   Начален учител
Заболяване: Пневмония; Силни болки в гърба
Лечител:    Джак и Лулу Хинес

    През юли 1996 година имах силна болка под лявата плешка и изпитвах затруднения при дишане. Отидох при личния ми лекар, който ми постави диагноза пневмония в левия бял дроб. Започнах лечение с антибиотици. Те обаче не облекчиха състоянието ми и докторът ми предложи да бъда приета в болница. Аз отказах и тя ми предложи други антибиотици.
    Това беше по времето, когато започнах лечение с прана. Само след два сеанса на прана лечение с кристал, болката под лявото ми рамо изчезна и не се появи отново. Пневмонията също изчезна и личния ми лекар беше много изненадан за колко кратко време се бях възстановила от болестта.
    През май 1997 година получих остра болка в гърба, която напълно ме обездвижи. Само след един сеанс на лечение с прана болката намаля значително и аз бях в състояние да се движа отново свободно. Това беше чудо.
    Много съм благодарна, че имах възможност да се запозная с прана лечението.

(Подписано) Кристине Уолш
18 август 1997 год.
bord

Име:        Милена Панзаволта Възраст:41
Адрес:      Via Carradori 19,Carpinello (FO), ITALY
Професия:   Чиновник
Заболяване: Рак на гърдата
Лечител:    Лорета Зануколи

    На 07 Октомври 1996 година ми беше открит рак на дясната гърда. Тъй като синът ми вече беше лекуван от алергия и му бяха помогнали в центъра за лечение с прана “Групо Романа Праник Хиилйнг”, аз помолих Лорета да лекува също и мен.
    Шест месеца по-късно, когато отидох на следващия медицински преглед, докторът беше удивен и не можеше да повярва, че ракът е изчезнал.
    Аз вярвам, че този метод на лечение е сериозен и чудесен. Мисля, че всеки трябва да се подложи на този нов начин на лечение.
(Подписано) Милена Панзаволта
21 Май 1997 год.
bord

Име:        Давид Чеа Възраст:34
Адрес:      3 Jin Abang Haji Openg Satu, Taman Tun Dr. Ismail6000 Kuala Lumpur,
            MALAYSIA

Професия:   Архитект/Художник
Заболяване: Артритни болки в пръстите

    Завършвах няколко картини за първата ми изложба, когато изпитах артритни болки в ставите на пръстите на лявата и на дясната ми ръка. Помислих си, че проблемът би могъл да е психологически или свързан със напрежение и стрес, появяващ се във време, когато се насочвах към нова кариера. В началото болката се появяваше и изчезваше, особено когато рисувах, миех четките и затрудняваше движението на ръцете и пръстите ми. След това болката стана почти постоянна - не остра, а дразнеща болка, дори когато не използвах ръцете и пръстите си.
    След един сеанс болката в дясната ми ръка изчезна напълно, а в лявата си ръка изпитвах от време на време леко неразположение, когато мия четки или нещо друго за по-продължително време. Като оставим това настрана, отново рисувам, както преди.

(Подписано) Давид Чеа
22 Май 1997 год.
bord

Име:        Мария де ла Луз Батиста Ривера Възраст: 55
Адрес:      Calle Nogal 205, Colonia Corralejo, Zuazua, N. L., MEXICO
Професия:   Домакиня
Заболяване: Мозъчен тумор
Лечител:    Д-р Доминго Гарсия Ернандес

    Преди две години имах пристъп на ужасно силно главоболие. Ръцете ми трепереха. Не можех нито да ги успокоя, нито да задържа нещо с тях. Не можех също и да спя добре.
    Консултирах се с нервохирург в обществена болница. Диагнозата му, въз основа на резултатите от компютърно сканиране, беше мозъчен тумор. Той ме записа за операция на 26.05.1997 година, но аз не възприех идеята да се подложа на нея. Вместо това реших да потърся алтернативно лечение.
    Отидох за лечение с прана при Д-р Доминго Гарсия Ернандес на 06. 05. 1997 година. Той откри голямо енергийно натрупване от лявата страна на главата ми. Лечението продължи 10 сеанса в рамките на един месец - три пъти седмично по време на първата и втората седмица, и два пъти седмично през третата и четвъртата седмица. Симптомите изчезнаха напълно само седмица след началото на лечението.
    Един месец след лечението с прана ми беше направено отново компютърно сканиране. Резултатите показваха, че туморът е почти изчезнал. Операцията беше отложена със 6 месеца. Продължих с лечението с прана до пълното изчезване на тумора.
    Благодаря на прана лечението като алтернативно лечение. Възстанових нормалния си начин на живот и избягнах една много рискована операция.

(Подписано) Мария де ла Луз Батиста Ривера
1997 год.
bord

Име:        Моника Лозано Гарца Възраст:43
Адрес:      Andadores 38 Edificio Vallecito Dep. 1 Col. Cumbres, Monterrey, N.  
            L., MEXICO

Професия:   Актриса
Заболяване: Пневмония, болки в гърба, стрес и напрежение
Лечител:    Виктор Лонгория

    Изпитвах силна болка в гърба още от малка. Бях подложена на силен стрес и чувствах нервно напрежение през по-голяма част от времето. Разболях се от пневмония и ходих при различни лекари.
    По същото време се подложих на лечение с прана - три сеанса на всеки пет дни. На първия сеанс г-н Виктор Лонгория лекува болките в гърба ми, стресът, нервното напрежение и пневмонията. От тогава болките в гърбът ми изчезнаха напълно, затрудненията в дишането ми намаляха, а също стресът и напрежението. Следващите сеанси г-н Виктор Лонгория лекува само пневмонията. След три сеанса се възстанових и бях много щастлива.
    Благодаря на лечението с прана. Това е най-бързия начин за възстановяване на здравето, който някога съм опитвала.
(Подписано) Моника Лпзано Гарца
2 Август 1997 год.
bord

Име:        Едит Миикс
Адрес:      Spijkerweg 5 6584 AB Molenhoek NETHERLANDS
Професия:   Лечител с прана, Хармонизатор, Учител, Лечител
Заболяване: 1. Артрит; 2. Мигрена

    Тъй като вече работя професионално с осъзнаване на връзката тяло-ум-дух, ми беше интересно да разбера какво лечението с прана може да добави към това.
    Откакто преминах курса по лечение с прана, сеансите с пациентите ми отнемат по-малко време и са по-ефикасни. Преди бях водена повече от интуицията си и често не знаех как или защо лечението действа. Сега знам как действа то и какво мога да използвам при специфични случаи. Често се чувствах ограничена да се справям с пациенти с болки, но сега вярвам, че ако лечението с прана се използва правилно, има неограничени възможности. Преди курса се чувствах доста изтощена и копнеех за почивка. Лечението с прана ми даде практични и лесни средства за това, как да се грижа за себе си като лечител и терапевт.
    Преди лечението с прана да навлезе в живота ми често чувствах, че работя сама. Сега работя заедно с Божественото. Това, като че ли е най-нежния начин да се изразя. Действително усещам връзката си с Божественото, а също мога да използвам и собствената си интелигентност - например, какви цветове да използвам. Лечението с прана ми даде липсващата част в сеансите ми. Никога не съм срещала по-силно изкуство за лечение.

        Заболяване 1: Артрит
    Госпожа М. имаше артрит на лявото коляно и не можеше да ходи добре. При нея използвах лечение от разстояние. Тя не знаеше за това. Няколко дни по-късно тя ми се обади и разчувствана каза: “Никога няма да повярваш какво направих. Бях на дълга разходка, защото болките в коляното ми изчезнаха.” В първия момент бях много изненадана и ми трябваха няколко минути, за да разбера какво ставаше. Това ме изпълни с благодарност, но примесена с малко страх. Това е толкова мощно… Две седмици по-късно тя се обади, беше с разкъсване на връзките на лявото коляно. Тогава си спомних, за тази част от книгата, където се описваше този феномен. Отново бях удивена.

        Заболяване 2: Мигрена

    Госпожа H. имаше силни пристъпи на мигрена по 4 или 5 дни всеки месец. По време на първия сеанс следвах схемата, дадена в книгата. Помолих я да ми се обади, ако мигрената се появи отново. Няколко дни по-късно, когато тя имаше мигрена, аурата на главата й беше наистина гореща и аз внимателно я изчистих със зелено и синьо докато се охлади. Госпожа Н. се почувства облекчена. Докато енергизирах, вложих и мисълта, че облекчението ще продължава през следващите няколко часа, че вените ще се отпуснат и ще се върнат към нормалното си състояние. Точно това се случи. На следващия ден мигрената беше изчезнала. Госпожа Н. беше много щастлива, че е имала мигрена само един ден.
    До тогава, мигрената беше едно от заболяванията, с които не знаех как да се справя. Много съм доволна от резултата. Ще направим още няколко сеанса, за да видим дали тя ще успее да се излекува от мигрената завинаги.


(Подписано) Едит Миикс
17 Юни 1997 год.
bord

Име:        Едгардо Анакан
Адрес:      10 Tiamson St., Midtown SubdivisionParanaque, Metro Manila,
            PHILIPPINES

Професия:   Бизнесмен - пенсионер
Заболяване: Емфизема

    През 1988 година имах затруднено дишане и кашлях лошо, като от това прегърбвах раменете си. Отслабнах с 5 кг. и загубих гласа си. Бях много, много слаб. Ходех и говорех трудно поради затрудненото дишане. Трябваше да почивам на всяко стъпало от стълбището останал без дъх. Поради много лошото си здравословно състояние отидох във филипинския център за белодробни заболявания на преглед. Личният лекар ми каза, че имам емфизема. Това заболяване не ми е непознато. Двама от най-добрите ми приятели и чичото на жена ми бяха починали от това. Знаех, че тази болест не се лекува, така че се примирих със съдбата си и си казах: “ако умирам, нека умирам”. След това дадох указания на съпругата и на синовете си относно погребението ми и предадох бизнеса си на един от синовете си.
    Един ден попаднах на книга за лечение с прана. След като я прочетох, посещавах всеки ден центъра по лечение с прана за сеанси. След няколко сеанса гласът ми се върна и бях изпълнен с енергия. Забелязах голямо подобрение. Така, че продължих с това лечение три пъти седмично, а след това два пъти седмично за около 6 месеца.
    След 6 месеца отидох отново във филипинския център за белодробни заболявания за медицински преглед и моят личен лекар ми каза, че съм 90% излекуван!
    Продължих с лечението с прана още няколко месеца докато се почувствах нормално. Днес, една година по-късно, мога да кажа, че съм напълно здрав.
(Подписано) Едгардо Анакан
2 Септември 1989 год.
bord

Име:        Хосе Пангнгай, старши
Адрес:      Mt. Data, BaukoMountain Province, PHILIPPINES
Професия:   Охрана
Заболяване: Болки в коремната област
Лечител:    Хермие Коркуера и Фейт Савей

    На 3 Декември 1995 година изведнъж ме заболя корема. Няколко часа по-късно болката стана много силна. Трудно можех да се изправям и да ходя поради пронизващата болка в долната дясна част на корема. Имах също висока температура, студени тръпки и повръщах няколко пъти.
    Чувствах се благословен, че по това време там бяха двама учители, Хермие Коркуера и Фейт Савей, които провеждаха семинар по лечение с прана в Дата. Помолих ги да ме лекуват и до известна степен бях облекчен. Приблизително 60% от болката беше останала, най-вече в долната дясна част. Реших да потърся лекарска помощ и в полунощ на същия ден бях настанен в Лютеранската болница в Абатан, Бугиас Бенгует. Докторът предполагаше, че е остър апендицит. Предложи по нататъшно наблюдение и отстраняване на апендикса, ако симптомите се влошат. Аз предложих да бъда преместен в медицинския център Багуйо, където имаше по-добро оборудване. Малко след освобождаването ми от Лютеранската болница, помолих придружителят ми да ме заведе до Дата, за да продължа лечението с прана.
    След лечението бях закаран до лабораториите Бенгует в град Багуйо. Бяха направени няколко лабораторни теста за потвърждаване на диагнозата от Лютеранската болница и да се обмисли възможността за операция. Когато резултатите бяха готови, главният лекар беше удивен да открие, че всичко е нормално!
(Подписано) Хосе Пангнгай, старши
Март 1997 год.
bord

Име:        Алан К. Канете Възраст:24
Адрес:      3 - I Stanford Street, CubaoQuezon City, PNILIPPINES
Професия:   Студент
Заболяване: Еднодневна рана

    Ширината на раната на стъпалото на левия ми крак беше около 1/4 от инча. Кървенето беше слабо, но тя беше много болезнена поради парченцето от морска мида останало в нея (бях стъпил на остра морска мида на един от плажовете на Агуу, Ла Юнион). Положих доста усилия да го извадя, но без резултат. Не ми бяха предписани никакви лекарства преди, по време и след прилагането на лечението с прана.
    Раната беше на един ден, но аз не можех повече да стъпвам на лявото си стъпало. Въпреки, че не беше инфектирана, симптомите показваха, че може да  започне инфекция.
    Бяха ми направени два последователни сеанса първо от няколко души изучаващи лечение с прана. Всъщност, това беше само един експеримент за бързо лечение, предложен от автора.
    Вторият сеанс ми беше направен от автора и му отне само един час и половина за бързото и окончателно излекуване на раната, направо пред очите ми. По време на първия и втория сеанс, чувствах сърбеж и гъделичкане, въпреки че нямаше никакъв контакт между ръцете на лечителя и кожата ми. Раната ми беше на около сантиметър разстояние. След втория сеанс усещах много слаба болка и можех отново да стъпвам на лявото си ходило, въпреки че парченцето от мидената черупка беше в излекуваната рана. След два дни го извадих с ноктите си. Описаното лечение беше проведено в движещ се автомобил.
    Сметнах този начин на лечение за много странен, но резултатът е невероятен и много добър. С обикновения начин за лекуване на рани щяха да са ми необходими няколко дни, освен това съществуваше и вероятност от инфектиране през това време. При лечението с прана за излекуване на раната пред очите ми бяха необходими само три и половина часа, без много суетене и без инфекция по време и след лечението.
(Подписано) Алан К. Канете
26 декември 1986 год.
bord

Име:        Алвин де лос Сантос Възраст:7
Адрес:      207 Interior Reparo St., BaesaQuezon City, PHILIPPINES
Заболяване: Заболяване на пикочно-половата система

    Когато синът ми беше пет годишен, имаше бъбречно заболяване и много силна криза. Той имаше високо кръвно налягане, висока температура, общо подпухване, затруднения в дишането, отделяне на урина от тялото и болки в областта на пикочния мехур и пикочопроводите. Урината му беше червеникава. Той се уморяваше много лесно и посещаването на началното училище беше прекъснато поради заболяването му.
Шест месеца след първата криза заболяването се появи отново. Втората криза не беше така силна като първата. Той имаше болки в областта на пикочния мехур, пикочопроводите и затруднение при уриниране. Цветът на урината му беше тъмно жълт.
    Заведох го при уролог за лечение. Лекарствата, предписани при първата и втората криза, бяха еднакви. Те значително намалиха неразположението му освен болката в областта на пикочния мехур и пикочопроводите. Посъветваха го да избягва големи физически натоварвания, което означаваше - никакви игри - истинско мъчение за всяко дете като моя син.
    Когато заболяването му се прояви за трети път, той изпитваше пронизваща болка в пикочния мехур, пикочопроводите и затруднение при уриниране. Урината му беше жълто-оранжева на цвят. Не му позволих повече да взема хапчета и други лекарства. Вместо това го заведох за лечение при лечител с прана. Лечителят с прана ме посъветва да не давам солена храна на Алвин. Той му направи три сеанса за период от две-три седмици.
    След сеансите синът ми усети значителна промяна и подобрение в здравословното си състояние; заболяването му не се е появявало повторно до днес. Преди той се уморяваше много лесно, а сега играе като всяко друго дете. Затруднението при уриниране и пронизващата болка изчезнаха напълно. До този момент не отсъства от училище.

(Подписано) Мерлита де лос Сантос(майка)
15 януари 1987 год.
bord

Име:        Мерилу Гачалиан Възраст:35
Адрес:      4 Bedana St., San NicholasPasig City, PHILIPPINES
Професия:   Домакиня
Заболяване: Заболяване на бъбреците

    За първи път изпитах болка при уриниране на 30 Май 1989 година. На следващия ден в урината ми имаше кръв. Тогава занесох проба от урината ми за изследване. След това занесох резултатите на една лекарка за точен съвет и лечение. Тя ми даде болкоуспокояващи и ми каза, че анализа на урината ми показва, че няма инфекция и че кървенето вероятно се дължи на камъни в бъбреците. Бях посъветвана да отида при уролог.
    На третия ден болката стана много силна, а кървенето продължаваше. На същият ден урологът ми предписа лекарства за облекчаване на болката. Бях посъветвана да си направя лабораторно изследване, за да се определи дали кървенето се дължи на камъни в бъбреците или цистит. Лабораторното изследване трябваше да бъде направено още същия следобед. За съжаление някои от лекарствата необходими за изследванията ги нямаше в лабораторията и трябваше да бъдат закупени отвън. Някои от нужните лекарства ги нямаше и в града. Лабораторният тест беше отложен. На същия ден отидох направо в центъра за лечение с прана.
    Беше ми назначено лечение с прана за девет дни освен в събота, когато центърът не работеше. На петия ден от лечението с прана изпитах значително облекчение и можех да уринирам по-лесно.
    Всяка сутрин, след лечението с прана направено предишния следобед, в урината ми имаше малки количества съвсем дребни зрънца подобни на кафеникави прашинки с малки съсиреци от кръв. Това продължи 4 - 5 дни. Не си направих повече лабораторни тестове. В четвъртък, 8 Юни 1989 година кървенето спря напълно. Въпреки, че все още изпитвах леко неразположение, болката беше изчезнала, а също и дребните зрънца. Направиха ми още два сеанса на 9 и 10 юни. Сега отново се чувствам добре. Но сега много внимавам за диетата си. Отбягвам също изморителната физическа работа.
    По време на лечението с прана редовно информирах приятелката ми лекарка за подобренията, които настъпват. Тя посети семинара за лечение с прана организиран от Института за духовни изследвания и беше във възторг от това как се подобрява състоянието ми и как избягвам вероятна операция за отстраняване на камъните от бъбреците ми, която според нея би струвала около 25 000 до 30 000 песос.
    Аз съм искрено благодарна и много признателна, че лечението с прана донесе облекчение не само на мен, но и на много други страдащи хора. Всяко лечение е едно преживяване, чрез което човек се чувства по-близо до Бога - наистина е едно преживяване на отдаване на благодарност.
(Подписано) Мерилу Гачалиан
20 юли 1989 год.
bord

Име:        Лолита С. Рамос
Адрес:      5 K - JJ Kamias RoadQuezon City, PHILIPPINES
Професия:   Детска учителка в Начално училище “Куирино”, град Куезон
Заболяване: Изгаряне
Лечител:    Хектор Рамос

    Лявата ми ръка беше изгорена от горещо олио, с което се залях от тигана за пържене. Плаках от силната болка. Три от пръстите ми - средният, безименният, кутрето и почти една трета от дланта ми бяха подути и червени. Кутрето ми беше станало колкото средният пръст.
    Хектор, моят син ми предложи да ме лекува, но аз продължавах да плача. Преди това синът ми ме беше лекувал от редица заболявания, но всички те бяха незначителни, като зъбобол и настинки. Така че, аз наистина се съмнявах, защото чувствах, че в този случай нараняването е значително.
    Това беше най-продължителното време, което той ме е лекувал. След почти 45 минути можех да свивам трите си пръста с помощта на дясната си ръка. Болката беше значително намалена.
    На следващата сутрин на дланта ми имаше само три малки червени петна. Хектор я лекува отново и след време подутите ми от плач очи бяха единственото доказателство за злополуката. Нямаше дори тъмно петно по ръката ми, както обикновено се случва, когато малки капчици от горещото олио попаднат върху нея докато пържа нещо.
    Този ден помагах при провеждането на държавния изпит в училище. Другите учители ме питаха защо очите ми са подути. Аз им разказах за моето необикновено преживяване, но от него нямаше и следа върху ръката ми. Някои от тях започнаха да молят за помощ от моя син, за да бъдат излекувани и те. Той започна да ги лекува през лятото на 1989 година.

(Подписано) Лолита С. Рамос
7 Септември 1989 год.
bord

Име:        Джеймс Ансел Кастанарез Възраст: 3
Адрес:      274 - Esquivel Apt., P. Mariano St. Ususan, Taguig, Metro Manila
            PHILIPPINES

Заболяване: Възпаление на челюстта

   Въпреки, че бях чела за Чоа Кок Сюи в статията на Ник Хоакин във вестник “Филипин Дейли Инкуайрър” и имах книгата му за лечение с прана, няколко месеца по-късно се срещнах с него лично.

    Срещнах го случайно на едно от събиранията за медитация, провеждано от неговата група. Онази нощ той лекува възпалението на челюстта на тригодишния ми син, което беше определено за операция в медицинския център Макати. Възпалението, причинено от анаеробна инфекция, изчезна за три дни без да е необходима операция. След тази случка вярвам изцяло в способността му да лекува.
(Подписано) Грег Кастанарез(баща)
2 Септември 1989 год.
bord

Име:        Мари Г. Лии Възраст: 69
Адрес:      123 Scout Lozano St., Quezon City, PHILIPPINES
Професия:   Домакиня
Заболяване: Артрит

    През 1984 година изпитвах болка в двата крака, от коляното до стъпалата. Коленете ми бяха доста болезнени и подути. Между 1985 и тази година (1989) болката от артрита се придвижи нагоре до дясното ми бедро. Десният ми лакът също започна да ме боли, но не беше подут. По време на силните артритни болки имах затруднения със ставането и бях на легло за две седмици.
    За нещастие не се бях консултирала с лекар, защото се боях от това, което щяха да открият. Четири години просто вземах болкоуспокояващи и лекарства на билкова основа.
    През месец Май 1989 година артритът ми силно се изостри. Болките се усилиха и коленете ми станаха по-подути. Накрая реших да отида на лекар в Университетската болница “Санто Томас”. След като вземах два пъти седмично предписаните ми лекарства, забелязах, че започвам да изговарям неясно някои звуци. Устата и лицето ми леко се изкривиха. Лекуващият ми лекар беше разтревожен и ме изпрати при невролог, който ми каза незабавно да спра всички лекарства. В този момент ме приеха в болница, защото той ми каза, че всеки момент мога да получа удар - причинен от лекарствата, които съм вземала.
    Неврологът ми даде други лекарства за намаляване на кръвното налягане, което беше 160/100. То спадна до 130/80. След като прекарах в болница два дни и половина бях изписана.
    Към последната седмица на месец Май ме посети една приятелка, която посещаваше центъра за лечение с прана, за да лекуват бъбречното й заболяване. Тя каза, че се чувствала облекчена след всеки сеанс. Тъй като не знаех нищо за лечението с прана, реших да изчакам и да видя как то ще помогне на приятелката ми, преди аз да отида в центъра за лечение с прана. Така, че известно време се обаждах редовно на приятелката ми, за да я питам дали състоянието й се подобрява. По-късно научих, че болестта й не се е проявявала отново.
    На 22 Юни реших да отида в центъра за лечение с прана. Бях много слаба и накуцвах. Първия път, когато ме лекуваха, почувствах някаква топлина да навлиза в тялото ми. Болката в коленете ми намаля, а в десния ми лакът изчезна. След това посещавах центъра три пъти седмично.
    През първата седмица на месец Август, след повече от месец лечение, болката в коленете ми стана съвсем слаба и подуването изчезна. Както бях посъветвана от лечителя, правех бани със солена вода за изчистване на тялото. На 15 Август болката изчезна напълно, почувствах хладно, успокояващо усещане или някаква енергия да се движи в краката ми.
    Сега някои от приятелите ми казват, че изглеждам по-здрава, по-силна и по-млада. До днес не съм имала болки отново. Сега се разхождам много. Мога да ходя до магазина сама, нещо което беше невъзможно преди. Преди, отиването от нашата къща до втория блок ме уморяваше много. Сега мога да ходя няколко километра на ден без никакво затруднение. Ходя от нас до магазина и обратно за три часа.
    Все още посещавам центъра за лечение с прана за възстановяване.

(Подписано) Мари Г. Лии
24 Август 1989 год.
bord

Име:        Вики Сенг Пек Армес Възраст:38
Адрес:      18 Jalan Lembah Thomson, S.577489 SINGAPORE
Професия:   Съдебен специалист – криминални престъпленията, Офицер, Полиция
            (Великобритания)
;
            Управител – “Курсове за лечение с прана” ООД, Сингапур

Заболяване: Кървене от носа; алергични реакции; Леки порязвания и охлузвания

    Моят син, който е на седем години и половина страдаше от три годишен от често кървене от носа. За да спре кървенето, бяха необходими средно около 15  - 20 минути, поставяне на пакети с лед и притискане на носа.
    Кървене се появи и в деня, след като бях преминал курса на Мастър Чоа Kok Сюи за лечение с прана. Реагирах веднага като приложих местно изчистване на Аджна чакра. За учудване на всички кървенето спря след третото изчистване. Продължих изчистването на Аджна около 12 или повече пъти и след това енергизирах с малко бяла прана. От този ден лекувам все по-редките кръвоизливи от носа със същата техника, но вече използвам цветна прана. Това разбира се намалява времето за лечение.
    Други случаи на почти пълно излекуване имах в училищата, в които преподавам. Тук има в изобилие порязвания, ожулвания, алергични реакции, болки и навяхвания. Едно седем годишно момиченце имаше алергична реакция към грима, който си беше сложила за училищния концерт. Въпреки, че беше отстранила грима час и половина преди да ме види, лицето, очите, бузите и врата й бяха все още подути, сърбящи и болезнени. При сканирането засегнатите области бяха горещи и боцкащи. Приложих веднага местно изчистване със светлозелено и светлосиньо на всички засегнати области. За една минута подуването спадна. Продължих да изчиствам докато засегнатите области бяха изчистени напълно. Лицето и вратът й възвърнаха нормалния си цвят. Тя си тръгна така, сякаш нищо не се беше случило.
    Открих също, че при леки порязвания и охлузвания, използването на лечение с цветна прана прави чудеса за спиране на кървенето и облекчаване на болката.
    От всички пациенти, които съм лекувала, винаги съм намирала децата - без значение на каква възраст са - за най-възприемчиви.
(Подписано) Вики Сенг Пек Армес
3 Август 1997 год.
bord
Име:        Патрисия Руеш Възраст:33
Адрес:      Matthofring 26, 6005 Luzern  SWITZERLAND
Професия:   Хомеопат, Енерготерапевт
Заболяване: Кожни обриви
Лечител:    Шерил Вейс

    Преди три седмици имах обрив, който започваше от раменете ми, продължаваше по гърба, горната част на ръцете и около ханша. Обривите бяха червеникави, но без сърбеж. Възнамерявах да отида на лекар, за да ми постави диагноза, но тогава реших да опитам първо с лечение с прана.
    Обадих са на Шърли Вейс и тя ми каза да се изкъпя със солена вода в нощта преди сеанса. Да масажирам тялото си добре с кърпа и сол във ваната, и след това да остана в солената вода поне един час.
    Три дни след сеанса обрива изчезна! От тогава не съм имала отново обрив. Също друг кожен обрив - или това, което аз смятах за кожен обрив, който ме сърбеше от дълго време в областта на корема също изчезна. Това беше много добро и много полезно лечение. Благодаря.
(Подписано) Патрисия Руеш
25 Май 1997 год.
bord

Име:        Макс Крауслер Възраст: 62
Адрес:      Kirchmattstr. 34, 6312 Steinhausen SWITZERLAND
Професия:   Механик/Контрольор
Заболяване: Болки в гърлото и прегракване
Лечител:    Стефан Вейс

    Пушех до два пакета цигари, а също и лула няколко пъти на ден до 1989 година. След като престанах да пуша се появиха болките в гърлото и прегракването, и се повтаряха отново и отново. За да намаля болката през нощта трябваше да си слагам превръзка около врата.
    През януари 1997 се срещнах със Стефан Вайс, който ми направи кратко лечение с прана. Бях напълно освободен от болките в гърлото, прегракването и чувството за задушаване. Другото положително нещо в следствие на сеанса беше отслабването ми с 4 килограма.
(Подписано) Макс Крауслер
Юли 1997 год.
bord

Име:        Исак Гомез Кабрера  Възраст:65
Адрес:      Obligado 1296, Montevideo URUGUAY
Заболяване: Паркинсонова болест

    През месец Май 1996 година се подложих на операция за отстраняване на една “водна киста” от левия ми бъбрек. Хирургът ми каза, че може да изпитвам болка в тази област дълго време. След време започнах да чувствам студ и болка в целия ми ляв крак, който започна да губи тегло и да отслабва физически. Започнах да куцам. Лявата ми ръка загуби подвижността си, чувствах се много отпаднал. Съвременната медицина не можа да открие причината за състоянието ми. Един лекар хомеопат ми постави диагноза - паркинсонова болест. Освен хомеопатичните лекарства, бях лекуван с иглотерапия, макробиотична диета, Рейки, Йога и Аюрведа без резултат. Появиха се нови симптоми като отслабване на ръцете и краката, треперене, свиване, прегърбване, скованост, затруднено дишане, дължащо се на спазми на диафрагмата, загуба на тегло, безсъние, запек, загуба на полово влечение, ускорено стареене, обща отпадналост на тялото и умствено объркване.
    През Юли 1997 година посетих една встъпителна лекция на г-н Дел Пе, информираща за курсовете за лечение с прана. Веднага разбрах, че програмата е подходяща за моя проблем. Посетих семинарите за начално лечение с прана и за лечение с цветна прана. В началото на първия ден чувствах слабост и изтощение. Въпреки това, в края на деня, след Медитацията върху сърцата близнаци, забелязах възстановяване на силите ми. През следващите дни състоянието ми значително се подобри. В резултат на това, дозата на Лево-Допа, лекарството, което вземах за паркинсоновата болест, беше намалена. В последния ден на курса за лечение с прана за напреднал, бях в състояние да танцувам Салса. Гласът ми се засили и умствените ми способности започнаха да се нормализират. Чрез научаването и практикуването с г-н Дел Пе на медитацията и самолечението, чувствах, като че ли поток от свеж въздух насища  цялото ми тяло, освобождава напрегнатите ми мускули и те отново се подчиняват на заповедите на мозъка ми.
    Продължавам да практикувам всичко научено по време на семинарите - физическите упражнения, праничното дишане, медитацията и самолечението. Чувствам се като новородено. Физически изглеждам като човек на моята възраст, а може би дори и по-млад.

(Подписано) Исак Гомез Кабрера
23 Юли 1997 год.
bord

Име:        Мария Елена Гарсия  Възраст: 37
Адрес:      Garcia Lago 12, Paso Carrasco Montevideo, URUGUAY
Заболяване: Болки в гърба
Лечител:    Дел Пе

    Старши Лечител с Прана, г-н Дел Пе, излекува хроничната болка в лумбалната ми област за пет минути. Той ми показа техника за изчистване на чакрите и за поддържане на гърба ми в добро здраве. И досега я използвам успешно. Същата техника беше използвана за отстраняване на менструални спазми. Какво облекчение! Благодаря, че споделихте и ни показахте тези безценни знания!
(Подписано) Мария Елена Гарсия
15 Май 1997 год.
bord

Име:        Марисол де Армас Възраст: 53
Адрес:      Calle Los Caciques, Qta “Peluza” Urb El Llanito, Caraca, Miranda, 
            VENEZUELA

Заболяване: Мигрена
Лечител:    Алехандра Гратерол

    През Юли 1996 година, страдах от остра мигрена, която ме оставяше на легло всеки път, когато ме връхлетеше. Болката беше толкова силна, че плачех и си мислех, че главата ми ще гръмне. Ходих при различни лекари. Те ми направиха изследвания, включително томография, за да изключат вероятността за тумор. Нямаше нищо друго освен силната болка.
    През Юли 1996 година, Алехандра Гратерол беше у нас по време на един от моите пристъпи на мигрена. Тя ме лекува и само за един сеанс болката не само изчезна, но от тогава не съм имала мигрена - вече повече от година. След това аз също станах лечител с прана.
(Подписано) Марисол де Армас
23 май 1997 год.
bord

Име:        Джуди Пара Възраст: 40
Адрес:      Ave. Ppal Urb. Lomas de Pradosdel Este, Res. Cybele, Apto 8 - D
            Caracas, Miranda, VENEZUELA
Заболяване: Носова алергия
Лечител:    Алехандра Гратерол

    Имах носова алергия през последните 18 години. Честите пристъпи бяха голям проблем за мен. Слузта беше зелена и кървава, и ставаше все по-плътна с всеки изминал ден. Започнах да изпитвам затруднение при дишане и чувах странни звуци в гръдния си кош. Чувствах се много зле, когато срещнах Алехандра Гратерол, която ме излекува напълно още с първия сеанс. Със своето познание тя ме излекува и аз не знам как да й се отплатя. Благодаря на всички Учители, които са я обучавали да лекува. Така да бъде!

(Подписано) Джуди Пара
12 Май 1997 год.
bord


Име:        Берта Арико Възраст: 53
Адрес:      Urb. Los Samanes, Calle 13, Edf. Navacerrada Apto B2 Caracas,
            Miranda
, VENEZUELA
Заболяване: Хроничен синузит
Лечител:    Бони Гуевара

    От 36-годишна възраст имам запушване на носа, което намали дихателния ми обем наполовина. Това ме принуди да дишам през устата. Оттогава загубих обонянието си и имам периодично припадъци.
    Бях при няколко лекари и всички бяха на мнение, че имам вродена алергия.
    За щастие, г-жа Бони Гуевара ми предложи лечение с прана, което даде невероятни резултати. След четири сеанса бях в състояние да дишам нормално. Обонянието ми се възвърна и съм по-чувствителна към околната среда.
(Подписано) Берта Арико
11 Май 1997 год.

bord
авторски
                    права