prana
                                              Тази книга достига до Вас с любезното разрешение на Автора 
към съдържанието                                                                                                          към сайта


ВЪВЕДЕНИЕ


    Най-красивото изживяване, което можем да изпитаме, е мистериозното. Това е фундаментално чувство, което стои в основата на истинското изкуство и наука. Който не го познава и не може да му се възхищава все едно, че е мъртъв, и очите му са замъглени.

Алберт Айнщайн
БАН

    Тази книга основно се занимава с паранормално лечение. Не толкова със спекулативната му страна, а по-скоро с това как и защо. Подходът в тази книга е опростен, механичен, и в същото време духовен. Той е механичен, в смисъл, че всичко, което трябва да се прави, е да се следват стъпка по стъпка указанията и предварително посочените резултати ще дойдат. Духовен, в смисъл, че чрез молитва или призив, можете да станете проводник на божественото лечение. Тази книга ни показва как за една или две седмици могат да се излекуват леките заболявания, а за месец или два да се излекуват тежките случаи. Не са необходими 10 или 20 години, за да се научи как да се извършва паранормално лечение. Нито се нуждаете от някаква “специална, вродена лечебна сила”, нито да сте ясновидец, за да лекувате. Всичко, от което се нуждаете е желание да лекувате и да се следват обясненията дадени в тази книгата.

    Авторът, още съвсем млад, е бил вече заинтригуван от йога, психични феномени, мистицизъм, китайски Чи гун (изкуството на генериране на вътрешна сила) и други езотерични науки. Поради силния си интерес, той прекарва повече от 18 години. в изследвания и изучаване на литература и книги по езотерични науки. Той също така установява тесни контакти с йоги, лечители, ясновидци, практикуващи Чи гун и с няколко забележителни личности, които са в телепатичен контакт със своите духовни Гуру. Авторът и неговите приятели ясновидци са прекарали няколко години в експерименти за определяне на ефективността и механизмите на техниките за лечение, всеизвестни и използвани от лечители и изучаващи езотерични науки. Тази книга е същината и синтезът на енергийното лечение, без суеверните вярвания и практики. Някои от техниките отдавна са обяснени в книгите на други автори или от други практикуващи този вид лечение, докато други са “преоткрити” от автора. По-напредналите техники, които са му предадени лично, са описани в друга книга озаглавена ”Лечение с Прана за напреднали”. Това ще помогне да се преодолее страданието на човечеството в резултат на болестите. Много от напредналите техниките и идеи за лечение са му били преподадени лично от неговия уважаван учител Мей Линг. Авторът не е ясновидец, нито е роден с някакви способности на лечител. Щом авторът е успял да се научи да лекува, тогава и Вие също можете!

Указанията в тази книга са подредени по такъв начин, че всеки обикновен човек може лесно и постепенно да научи как да извършва паранормално лечение. Дадени са също и указания за паранормално диагностициране на пациент без използване на ясновидство.

Терминът ”паранормално лечение” може да не е най-точното описание. Това което се разбира под паранормално лечение днес, може да се превърне в нещо съвсем обикновено и нормално след 20 години. Точно това е целта на тази книга - да превърне паранормалното лечение в нещо съвсем обикновено в близко бъдеще. Подходящият термин е пранично или ки лечение, тъй като за лечение се използва жизнена енергия или ки. Това ще отдаде необходимото признание на древния произход на лечението и на всички езотерични ученици, които са допринесли много за развитието му.

Много е полезно за всички да изучат лечението с прана, особено за родителите, тъй като то е много бързо и ефикасно при лечението на леки и остри заболявания, като например главоболие, зъбобол, температура, треска, възпалено гърло, отоци, заушки, колики, артрит, белодробни инфекции, проблеми със сърцето, проблеми със слуха и други.

Един съвет към изучаващите лечението с прана: Когато лекувате с прана, моля Ви, отворете книгата и следвайте внимателно указанията как се лекуват определени заболявания или неразположения. Следването на указанията стъпка по стъпка ще Ви гарантира прилагането на подходящото за пациента лечение с прана. Ще бъдете изненадани от многото случаи на чудотворно излекуване. Затова не се притеснявайте да лекувате с отворена книга. Просто обяснете на пациента, че искате да го лекувате старателно.

Чоа Кок Сюи

Един интелигентен човек не е ограничен. Той не се държи като щраус, който си заравя главата в пясъка, опитвайки се да избегне новите идеи и постижения. Един интелигентен човек не е наивен. Той не приема идеите сляпо.
Той ги изучава и смила напълно, и след това ги оценява спрямо своите принципи. Той изпробва тези нови идеи и постижения с помощта на експерименти и на личния си опит. Един интелигентен човек изучава тези идеи с ясен, обективен ум.

Чоа Кок Сюи


ЗАБЕЛЕЖКА:
ЛЕЧЕНИЕТО С ПРАНА НЯМА НАМЕРЕНИЕ ДА ЗАМЕНИ ОРТОДОКСАЛНАТА МЕДИЦИНА, А ПО-СКОРО ДА Я ДОПЪЛНИ. АКО СИМПТОМИТЕ СЕ ЗАПАЗВАТ ИЛИ ЗАБОЛЯВАНЕТО Е ТЕЖКО, МОЛЯ ВИ, КОНСУЛТИРАЙТЕ СЕ ВЕДНАГА С ЛЕКАР И С ДИПЛОМИРАН ЛЕЧИТЕЛ С ПРАНА.

Чоа Кок Сюи


bord

авторски
                    права